Rješenja se donose direktnim dijalogom, ne presicama

Slika /2023 slike/MIZ.jpg

„Ako Hrvatsku liječničku komoru i njihove suradnike zovete na radni sastanak u Ministarstvo zdravstva za nekoliko dana

točnije u četvrtak, 16. veljače, koji je na njihovo traženje naknadno prebačen za petak, 17. veljače, a na istu temu se saziva konferencija za medije nekoliko dana prije toga, onda je ključno pitanje – ima li stvarne volje i želje za dijalogom u daljnjem zajedničkom traženju rješenja na izazove u zdravstvenom sustavu ili je riječ o nekim drugim motivima“, - ističe ministar zdravstva Vili Beroš uoči današnje konferencije Hrvatske liječničke komore i određenih strukovnih organizacija.

Ostvarivanje reprezentativnosti Hrvatskom liječničkom sindikatu, što je bio među prvim zahtjevima Hrvatske liječničke komore i ostalih strukovnih organizacija dovoljno govori o odgovornosti i namjeri ove zdravstvene administracije u postizanju pozitivnih iskoraka na dobrobit djelatnika u zdravstvenom sustavu. Ostali zahtjevi, koje spominju Hrvatska liječnička komora i njihovi suradnici, su u visokoj fazi realizacije.
 
„Ova tema za nas nije pitanje kojim će se podizati medijska vidljivost nego pitanje kojim ćemo urediti sustav na zadovoljstvo naših djelatnika u javnom zdravstvenom sustavu. No moramo biti svjesni da zdravstveni sustav postoji radi pacijenata koji nas obvezuju da se ne vodimo parcijalnim ciljevima i partikularnim interesima, već sveobuhvatnim i održivim rješenjima“ dodao je ministar Beroš napominjući da se sva otvorena pitanja jedino mogu realizirati konstruktivnim dijalogom zainteresiranih strana i nadležnih državnih tijela usklađivanjem potreba i želja s jedne strane i objektivnih mogućnosti s druge strane.
 
„Stoga smo pozvali Hrvatsku liječničku komoru i njihove suradnike na radni sastanak kako bismo i nadalje tražili prihvatljiva rješenja od interesa liječnika i djelatnika u zdravstvenom sustavu, izvijestili ih o dosad učinjenom pritom ne gubeći iz fokusa naše pacijente“, - istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš dodajući da slanje poruka putem konferencija za medije ne može nadomjestiti izravni razgovor.
 

Pisane vijesti