Novi Video stup za pregled probavnog trakta u OB Virovitica

VIROVITICA, 6. listopada 2015. – U Odjelu za gastroenterologiju Opće bolnice Virovitica pušten je u rad novi uređaj za kolonoskopiju vrijedan 1,1 milijun kuna. 

 

Riječ je o Video stupu s dva kolonoskopa koji omogućava jednostavnije dijagnosticiranje te brži i ugodniji pregled za pacijenta od onog na dosadašnjoj staroj i dotrajaloj opremi.

„Nastavljamo ulaganje u kvalitetu bolničkih usluga“, rekao je pomoćnik ministra zdravlja doc. Dragan Korolija Marinić i istaknuo kako se nabavkom ovog uređaja ostvaruje plan da se pacijentima u svim dijelovima Hrvatske osigura kvalitetna dijagnostika što bliže njihovim domovima.

 

Dr. Mato Markotić, pročelnik Službe internističkih djelatnosti OB Virovitica je naglasio kako je prije tri mjeseca na istom Odjelu nabavljen Video stup s dva gastroskopa, također visokih tehnoloških mogućnosti, a kojeg je bolnica financirala iz vlastitih sredstava.

Ovaj suvremeni uređaj omogućuje kvalitetniju analizu promjena na sluznici, fokusiranje na željena područja, pohranjivanje snimljenih materijala i lakše dijagnosticiranje. Posjeduje ga tek nekoliko hrvatskih bolnica, a ovaj virovitički je financiran iz dijela dobiti Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode, namijenjene za razvoj i obavljanje zdravstvene djelatnosti zdravstvenih ustanova.

Iako su zaposlena samo dva specijalista gastroenterologa, u ovoj će se godini, zahvaljujući novoj opremi i reorganizaciji rada, obaviti oko 1400 kolonoskopija i više od 2000 gastroskopija. Kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu zdravstvene usluge te zahvaljujući Programu plus, već je smanjeno čekanje za gastroskopiju na šest dana, a kolonoskopiju, na koju se početkom godine čekalo 47 dana, pacijenti sada mogu obaviti u roku od tri dana.



Pisane vijesti | Investicije