Od početka godine u OB Varaždin 420 novozaposlenih

„Ministarstvo zdravlja ove je godine odobrilo 420 novih zapošljavanja u Općoj bolnici Varaždin čime smo potvrdili povjerenje u upravu bolnice, koja je godinama najbolja opća bolnica druge kategorije u Republici Hrvatskoj“, naglasio je prilikom današnjeg posjeta Bolnici za plućne bolesti i TBC u Klenovniku pomoćnik ministra zdravlja doc.dr. Dragan Korolija Marinić.

Pomoćnik ministra za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove doc.dr. Korolija Marinić podsjetio je kako je Ministarstvo zdravlja, uz jačanje kadra bolnice novim liječnicima i drugim zdravstvenim osobljem samo ove godine uložilo petnaest milijuna kuna u obnovu opreme OB Varaždin, jedne od najvećih hrvatskih bolnica, koja ima gotovo 1200 ležajeva.

U Bolnici za plućne bolesti i TBC u Klenovniku danas je otvorena nova prilazna cesta za bolnicu u koju je uloženo 1.750.000,00 kuna. Nova cesta omogućit će normalan pristup bolnici, koji je dosad bio znatno otežan. Otvaranju nove ceste prisustvovali su i varaždinski župan Predrag Štromar, saborski zastupnik Mario Habek i predsjednica županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić.

Sanacijski upravitelj OB Varaždin Mladen Smoljanec zahvalio se na dobroj suradnji Ministarstvu zdravlja i podsjetio kako je OB Varaždin, kao jedna od najvećih bolnica u zemlji, još jedna koja zahvaljujući novom modelu ugovaranja i plaćanja usluga s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje posluje pozitivno u prvih devet mjeseci ove godine. Prema njegovim riječima, novi model ugovaranja osigurat će pozitivan račun bolnice na kraju ove godine.



Pisane vijesti | Investicije