Održan prvi Hrvatsko-švedski SymbioCare seminar

Zagreb, 12. listopada 2015.g. - Ministarstvo zdravlja,  zajedno s Veleposlanstvom Švedske u Hrvatskoj te Business Sweden – Trgovinskim i investicijskim sektorom Veleposlanstva, započelo je suradnju u okviru "SymbioCare – Health by Sweden".

 

"SymbioCare – Health by Sweden" je platforma koja omogućuje suradnju između dvije zemlje na području zdravstva i razmjenu znanja, iskustva te primjera dobre prakse.

Prvi zajednički stručni seminar u okviru SymbioCare platforme u Zagrebu na temu "Innovation for tommorow’s healthcare" održan je u Ministarstvu zdravlja.  Seminar su pozdravili ministar zdravlja prim. Siniša Varga i Veleposlanik Švedske u RH, gospodin Lars Schmidt.  U radu seminara sudjelovali su predstavnici Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osgiuranje, Hrvatskog zavoda za telemedicinu, Ericssona Nikole Tesle, te niza  zdravstvenih ustanova i udruga. Održan je niz stručnih prezentacija i diskusija s ciljem međusobne razmjene iskustava i inovativnih rješenja kako bi se zadovoljili budući izazovi u zdravstvenom sektoru, čime  prvi zajednički SymbioCare seminar otvara vrata uspješnoj dugoročnoj suradnji.



Pisane vijesti | Međunarodne aktivnosti