Otvoren javni natječaj za izgradnju Središnjeg paviljona OB "Dr. Ivo Pedišić" Sisak

Sisak, 22. rujna 2015. – Ministar zdravlja prim. Siniša Varga posjetio je danas opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak povodom otvaranja javnog natječaja za izgradnju Središnjeg paviljona, kojim bi se trajno riješilo pitanje prostora te funkcionalnog i racionalnog povezivanja svih odjela sisačke bolnice, koja tako više ne bi bila paviljonskog tipa.


Projekt je vrijedan 92 milijuna kuna, a financirat će se iz EU fondova uz djelomično financiranje od strane Vlade RH. Predviđen završetak radova je dvije godine.
Ministar Varga održao je i radni sastanak sa sanacijskim upraviteljem OB Sisak dr. sc. Miroslavom Dubovečakom i njegovim zamjenikom dr. med. Ivanom Marijetićem, na kojem je osim  otvaranja javnog natječaja za izgradnju Središnjeg paviljona održana i prezentacija projekta.

OB„Dr. Ivo Pedišić“ Sisak  radi u objektima paviljonskog tipa, a zbog neadekvatnog i skučenog prostora nema odgovarajuće prostore za dnevnu bolnicu i dnevnu kirurgiju. Zbog toga je jedino rješenje izgradnja novog prostora koji će se prostirati na 6.970.39 četvronih metara građevinske površine.        

„Funkcionalna komponenta cjelokupnog sklopa bolnice dovela je do ovakvog koncepta rekonstrukcije kompleksa i odabira pozicije za izgradnju zgrade Središnjeg paviljona“, izjavio je ministar Varga te nadodao kako će se ovom funkcionalno-prostornom rekonstrukcijom kompleksa bolnice bitno povećati kvaliteta zbrinjavanja bolesnika i rada osoblja. Dodao je kako je Ministarstvo do sada, pa će tako i ubuduće, podržavati i inzistirati na projektima poput ovoga koji podižu razinu kvalitete zdravstvene usluge prema pacijentima, ali i omogućava bolje i kvalitetnije uvjete za rad zdravstvenog osoblja.

Nova građevina Središnjeg paviljona nalazit će se na prostoru između postojećih zgrada Kirurgije i Nove interne. Unutar prostora zgrade Središnjeg paviljona predviđen je i prostor za dnevnu bolnicu i dnevnu kirurgiju koji uključuje i sve nužne prateće sadržaje kao što su laboratorij, dijagnostička radilišta (npr. endoskopija – kolonoskopija, gastroskopija, EEG, EMNG, TCD), te hemodijaliza.

„Izgradnja Središnjeg paviljona u sisačkoj bolnici veliki je doprinos podizanju zdravstvenog standarda, ne samo Sisku nego i cijeloj županiji“, rekao je sanacijski upravitelj dr. Dubovečak. Do kraja 2016. godine prema Nacionalnom planu razvoja bolnica, OB Sisak imat će 56 kreveta dnevne bolnice. Poslovni procesi koji će dovesti do ušteda i povećanja razine strukturne i organizacijske kvalitete u slučaju ako su kreveti dnevne bolnice smješteni na zasebnim prostorima u Središnjem paviljonu su optimizirano kretanje pacijenata, funkcionalna povezanost novog prostora s odjelima za dijagnostiku i operacijskim salama, brže i adekvatnije zbrinjavanje bolesnika  i povećanje razine sigurnosti bolesnika, manja potreba za pratećim nezdravstvenim osobljem, objedinjavanje administrativne funkcije, povećanje razine indikatora kvalitete zdravstvene zaštite, bolji nadzor nad zdravstvenim stanjem pacijenata te veći obrtaj pacijenata na radilištima dnevne bolnice i dnevne kirurgije.

„Opća bolnica dr. Ivo Pedišić stalno radi na unapređivanju svog radnog prostora, koji uz stručnost djelatnika i kvalitetu medicinske i ostale pripreme čini osnovni preduvjet za obavljanje njezine djelatnosti“, dodao je upravitelj dr. Dubovečak.

http://obs.hr/v4/novosti/196-natjecajpaviljon



Pisane vijesti