Otvoren međunarodni skup o primjeni sustava za podršku u odlučivanju i obrazovanju u e-zdravstvu

Slika /2018 Vijesti/IMG_6278.JPG

U zagrebačkom hotelu Dubrovnik u ponedjeljak, 15. listopada je otvoren trodnevni međunarodni skup EFMI STC 2018 (Special Topic Conference) s glavnom temom „Decision Support Systems and Education – Help and Support in Healthcare“, koji organizira Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku (HDMI) u suradnji s European Federation for Medical Informatics (EFMI) i pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. 

Kao predstavnik Ministarstva zdravstva na otvaranju je pred stodvadeset sudionika uvodni govor održao mr.sc. Hrvoje Belani, dipl.ing.el.

Na skup je pristiglo više od osamdeset radova stručnjaka iz Europe i svijeta, posvećenih razvoju i primjeni sustava za podršku u odlučivanju i obrazovanju iz područja medicinske i zdravstvene informatike. Zbornik međunarodno recenziranih radova objavljen je u indeksiranom časopisu IOSPress u sklopu edicije  Studies in Health Technology and Informatics (SHTI). Cjelokupan program dostupan je na web sjedištu www.efmistc2018.org.

Posebno se ističu pozvana predavanja profesora epidemiologije i biostatistike Marca Ebella, University of Georgia, SAD, koji će govoriti o modelima za odlučivanje i pravilima predikcije koji mogu podržati razvoj personalizirane medicine. Prof Kajija Saranto, University of Eastern Finland,  istaknuta stručnjakinja za razvoj kurikuluma medicinske informatike u suvremenom digitalnom društvu govorila je o novim pristupima u edukaciji. Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku najavljuje održavanje tradicionalnog simpozija „Medicinska informatika“ 2019. godine.

Stranica