Otvoren natječaj "Ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu"

ZAGREB, 31. kolovoza 2015. - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje poziva sve ugovorne partnere, ravnatelje domova zdravlja i nositelje koncesijskih ordinacija primarne zdravstvene zaštite na dostavu projektnih prijedloga „Ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu“ koji će se u 85 posto iznosa financirati iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

Natječaj će biti objavljen 31. kolovoza na web stranicama Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, gdje će se nalaziti i cjelokupna natječajna dokumentacija. Svi uvjeti natječaja nalaze se u natječajnoj dokumentaciji. Paralelno će se raditi objedinjena nabava opreme te se prve isporuke opreme i početak manjih infrastrukturnih radova u domovima zdravlja očekuju u prosincu ove godine.

Za novčana sredstva iz navedenog Poziva imaju pravo konkurirati ugovorni partneri iz ukupno 15 županija iz I. i II. skupine županija po indeksu razvijenosti:

1. Bjelovarsko-bilogorska (DZ Bjelovar)

2. Međimurska (DZ Čakovec)

3. Ličko-senjska (DZ Gospić, Otočac, Senj, Korenica, Novalja)

4. Karlovačka (DZ Karlovac, Vojnić, Slunj, Duga Resa, Ozalj, Ogulin)

5. Koprivničko-križevačka (DZ Koprivnica)

6. Krapinsko-zagorska (DZ Krapina)

7. Osječko-baranjska (DZ Osijek, Đakovo, Beli Manastir, Našice, Valpovo, Donji Miholjac)

8. Požeško-slavonska (DZ Požega)

9. Sisačko-moslavačka (DZ Sisak, Kutina, Petrinja)

10. Brodsko-posavska (DZ Sl. Brod, DZ Andrija Štampar Nova Gradiška)

11. Splitsko-dalmatinska (DZ Split)

12. Šibensko-kninska (DZ Šibenik, Knin, Drniš)

13. Varaždinska (DZ Varaždin)

14. Vukovarsko-srijemska (DZ Vinkovci, DZ Vukovar, DZ Županja)

15. Virovitičko-podravska (DZ Virovitica)

te ugovorni partneri koji se nalaze na otocima, bez obzira na to kojoj županiji pripadaju.

Obavještavamo Vas da će se u prvoj polovici rujna održati informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Radionice će se održati po sljedećem rasporedu:

2. rujna u Varaždinu, Hotel Turist, Aleja kralja Zvonimira 1, u 18:30 sati za županije: Koprivničko–križevačku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku 

4. rujna u Sisku, Društveni dom INA rafinerije nafte Sisak, ul. Ante Kovačića 1, u 18:30 sati za županije: Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku

8. rujna u Osijeku, Hotel Osijek, Šamačka 4, u 18:30 sati za županije: Brodsko-posavsku, Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Vukovarsko-srijemsku

10. rujna u Karlovcu, Restoran Kristal (poslovna zgrada Bakin, II. kat), ul. Matka Laginje 1, u 18:30 sati za županije: Karlovačku, Ličko-senjsku i Primorsko-goransku (otoci)

i 11. rujna u Splitu (vrijeme i mjesto održavanja će biti naknadno objavljeni) za županije: Dubrovačko-neretvansku (otoci), Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku (otoci) 

Cilj radionica je prezentirati prijedloge nabavke opreme u skladu sa strategijom razvoja primarne zdravstvene zaštite, te detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o cjelovitom okviru financiranja iz strukturnih fondova, ciljevima, prioritetima i ostalim kriterijima natječaja, kao i procedurama za prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekata.

Na radionicama će sudjelovati ministar zdravlja prim. Siniša Varga, ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec, pomoćnica ministra zdravlja dr. Dijana Cimera, savjetnici ravnateljice HZZO-a dr. Zoran Maravić, dr. Goran Lazić i Anja Celio Cega.

Sudjelovanje na informativnoj radionici je besplatno. Radionice će biti snimane te će se nakon zadnje radionice materijal moći pogledati na web stranicama Ministarstva zdravlja.

Nakon dana otvaranja poziva, svoje upite ćete moći poslati na eufondovi-pzz@miz.hr. Odgovori na sve upite će biti objavljeni jednom u dva tjedna na web stranicama Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Očekujemo Vas u što većem broju i nadamo se kako ćete u što većem obimu iskoristiti ovu jedinstvenu priliku na korist vaših i naših osiguranika!



Pisane vijesti | Obavijesti