Potpisan Sporazum o suradnji u uspostavi Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba, Osijek

Osijek, 10. listopada 2015.g. -  U subotu, 10. listopada 2015. Godine potpisan je Sporazum o uspostavi Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s poremećajem autističnog spektra u Osijeku.

 

Isto su potpisali potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, ministar zdravlja Siniša Varga, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić te gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić.

Prema ovom sporazumu, Osijek će za dvije godine dobiti važnu ustanovu za rad s autistima, koja će pokrivati potrebe svih pet slavonskih županija. U Centru će za osobe s poremećajem autističnog spektra biti osigurano sve - rana intervencija, dijagnostika, predškolski odgoj, obrazovanje, sve do poludnevnih i dnevnih boravaka za one koji su stariji od 27 godina. Nakon Zagreba, Rijeke i Splita, bit će riješena i potreba za ovakvim centrom i na istoku Hrvatske. Centar će se prostirati na više od 1.000 kvadrata, nalazit će se u kompleksu Škole za osposobljavanje i obrazovanje Vinko Bek u Osijeku,  a predviđeni rok za izgradnju i opremanje je rujan 2017. godine. Projekt će zajednički financirati Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i  ministarstva.



Pisane vijesti | Investicije