Predstavljen „Vodič za zdravlje“

Slika arhiva/images/novosti/novosti/predstavljen_vodic_za_zdravlje/81109-1-cro-HR/predstavljen_vodic_za_zdravlje.jpg

ZAGREB, 5. travnja - Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja u Novinarskom domu predstavljeno je tiskano izdanje publikacije „Vodič za zdravlje“, čime se zagrebački Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" uključio u „Dane preventive 2013“ koji se obilježavaju tijekom cijelog mjeseca travnja.

VODIČ ZA ZDRAVLJE

Ministar zdravlja i odgovorni urednik časopisa prof. Rajko Ostojić rekao je kako je Vodič vrijedan doprinos i pomoć Zagrepčankama i Zagrepčanima u promociji zdravlja i prevenciji bolesti.

Ministar Ostojić pohvalio je rad Zavoda za javno zdravstvo ocijenivši da je Ministarstvo zdravlja prepoznalo potencijal te ustanove dodijelivši joj četiri referentna centra, a u planu je još nekoliko.

U Vodiču građani Zagreba mogu na vrlo jednostavan način dobiti korisne i praktične zdravstvene savjete, primjerice učiniti u slučaju nezgoda, kako koristiti lijekove, pravilno se hraniti, zaštititi od sunca i alergija i drugo.  Časopis ujedno sadrži informacije o djelatnosti Zavoda, savjetovalištima i laboratorijima te važne telefonske brojeve i adrese zdravstvenih ustanova u Zagrebu.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Sanja Ožić predstavila je rad Zavoda i naglasila da je on jedna od vodećih ustanova u Hrvatskoj na području javnog zdravstva.



Pisane vijesti