Predstavljena mobilna aplikacija "Stop COVID-19"

  • Slika /2020 Vijesti/Nova naslovnica.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zagreb, 27. srpnja 2020.g. - Na današnjoj konferenciji za medije u Ministarstvu zdravstva predstavljena je  mobilna aplikacija “Stop COVID-19”.

Aplikaciju su predstavili ministar zdravstva Vili Beroš,  predsjednik Uprave APIS-a Saša Bilić i epidemiolog iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tomislav Benjak. 
Svrha Aplikacije jest obavijestiti korisnika da je njegova Aplikacija (odnosno korisnik s mobilnim uređajem) bila u epidemiološki relevantnom kontaktu s Aplikacijom osobe kojoj je potvrđeno oboljenje od bolesti COVID-19 i dati mu upute i preporuke za daljnje postupanje. Instalacija i korištenje Aplikacije na mobilne uređaje (telefon, tablet itd.), u potpunosti je dobrovoljna i besplatna. Korisnici samostalno odlučuju hoće li preuzeti instalaciju na svoj mobilni uređaj, kako će koristiti i kada će ukloniti Aplikaciju sa svojeg mobilnog uređaja. Aplikacija je u potpunosti usklađena s Preporukom Komisije (EU) 2020/518 od 8. travnja 2020. o zajedničkom Unijinom paketu mjera za primjenu tehnologije i podataka radi suzbijanja i prevladavanja krize prouzročene bolešću COVID-19, posebno u vezi s mobilnim aplikacijama i upotrebom anonimiziranih podataka o mobilnosti.
Detalji su dostupni na poveznici https://www.koronavirus.hr/stop-covid-19-723/723

Stranica