Siniša Varga - novi ministar zdravlja

Slika arhiva/images/novosti/novosti/sinisa_varga_novi_ministar_zdravlja/101391-1-cro-HR/sinisa_varga_novi_ministar_zdravlja.jpg

ZAGREB, 18. lipnja 2014. – Siniša Varga od danas je na čelu Ministarstva zdravlja. Nakon što mu je Hrvatski sabor izglasao povjerenje, novi je ministar prisegnuo da će dužnost obavljati savjesno i odgovorno i zalagati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske.

Dr. Varga na mjesto ministra zdravlja dolazi iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje gdje je od 2012. godine obavljao dužnost ravnatelja.

Ministar je dobio i nove pomoćnike i to Dijanu Cimeru, Davora Katavića, Natašu Zorić i Dragana Koroliju-Marinića.

Dijana Cimera pomoćnica je ministra za zaštitu zdravlja, a dolazi s mjesta pomoćnice ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje gdje je upravljala sektorom za zdravstvenu zaštitu.

Pomoćnik ministra za pravne i financijske poslove je Davor Katavić koji je dosad bio pomoćnik ravnatelja HZZO-a za ekonomske poslove. Katavić je upravljao Sektorom ekonomskih poslova HZZO-a, sudjelovao u radnim skupinama za pripremu i provedbu reformskih mjera i projekata te aktivno radio na pripremi izlaska HZZO-a iz sustava Državne riznice.

Nataša Zorić imenovana je pomoćnicom ministra za sanitarnu inspekciju. Po struci je diplomirana inženjerka biologije a dolazi iz poduzeća Ekotours gdje je radila kao savjetnica na poslovima implementacije sustava upravljanja zdravstvenom ispravnošću hrane, implementacije sustava upravljanja zaštitom okoliša, na poslovima savjetovanja o sustavima higijene te sustavom upravljanja zaštite od štetnika i štetočina.

Dragan Korolija-Marinić imenovan je pomoćnikom ministra za transplantaciju i biomedicinu, a na ovu funkciju dolazi s mjesta sanacijskog upravitelja Kliničke bolnice Dubrava.



Pisane vijesti