Stručni posjet delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata

  • Slika /2023 OBJAVE/20230921_152926.jpg
  • Slika
  • Slika

Članovi izaslanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata UAE bili su 21. i 22. rujna 2023. u stručnoj posjeti Republici Hrvatskoj s ciljem  uvida u dobru organizacijsku i kliničku praksu te razmjenu iskustava u području darivanja i presađivanja organa, tkiva i stanica.

Delegaciju UAE sačinjavali su  predstavnici Uprave za transplantaciju u Ministarstvu zdravstva UAE  te vodeći liječnici intenzivisti iz  donorskih bolnica u UAE.

Predstavnici Ministarstva (Sektor za transplantaciju i biomedicinu) tom su prilikom prikazali organizaciju nacionalnog transplantacijskog programa, povijesni razvoj programa i njegove dosadašnje rezultate.

Prema programu stručnog posjeta pored ministarstva , delegacija je posjetila  Kliničku bolnicu Dubrava te Banku tkiva i stanica pri Kliničkom bolničkom centru Zagreb tijekom kojeg bi se delegacija UAE  upoznala s dobrom praksom u području skrbi darivatelja organa te ustrojstvom i radom Banke tkiva i stanica.

Radni sastanak u Ministarstvu priveden je kraju otvorenom razmjenom dobrih iskustava u organizaciji funkcioniranja zdravstvene zaštite u dijelu transplantacijskog programa te su predstavnici delegacije UAE izrazili želju za daljnjom suradnjom i razmjenom iskustva i znanja i u području kampanji usmjerenih na promicanje svijesti javnosti o važnosti darivanja i presađivanja organa i tkiva.
 

Pisane vijesti