Za cijepljenje protiv gripe osigurano više od 260 tisuća doza

Slika /slike/Gripa.jpg

SLAVONSKI BROD, 16. studeni 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga dr.med.dent. obišao je danas privremeno utočiste za migrante u tranzitu u Slavonskome Brodu, gdje je bilo organizirano cijepljenje protiv gripe za djelatnika svih službi koji rade u centru.

"Pozivamo da se cijepljenju odazovu svi kronični bolesnici, trudnice, zdravstveno osoblje. Svi stariji od 65 godina moraju se cijepiti protiv gripe jer na taj način sprječavamo komplikacije. Za preventivno cijepljenje osigurano je više od 260.000 doza cjepiva", rekao je ministar Varga.                    

"Od prvog dana svi protokoli Ministarstva zdravlja i Kriznog stožera su usmjereni na epidemiološku situaciju da ne bi došlo do ugroze izbjeglica, migranata i domicilnog stanovništva. Medicinski profesionalci prate situaciju, nema nikakve bojazni za ugrozu zdravlja", rekao je ministar Varga dodajući kako su uvjeti u Slavonskome Brodu i više nego prilagođeni situaciji. 'Samo u tranzitnom centru u Slavonskom Brodu do sada su zdravstveni radnici pružili više od 2000 zdravstvenih usluga, dok je naš zdravstveni sustav od početka izbjegličke krize pružio 18.138 usluga, od toga 477 u bolnicama“, istaknuo je ministar Varga.

Dosadašnji su troškovi zdravstvenog zbrinjavanja izbjeglica i migranata dosegli 4,5 milijuna kuna.



Pisane vijesti | Obavijesti