Završna promocija projekta „Zdravo i fino“

Zabok, 24. kolovoza 2015. – Ministar zdravlja prim. Siniša Varga sudjelovao je na završnoj promociji projekta „Zdravo i fino“ koje je organiziralo Društvo Naša djeca Zabok te promociji kuharice Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima i CD-a Zdravo i fino. Promociji su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i saborska zastupnica Dunja Špoljar,a sve ih je na početku pozdravila predsjednica Društva Naša djeca Zabok, Sonja Borovčak.

Promociji su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i saborska zastupnica Dunja Špoljar,a sve ih je na početku pozdravila predsjednica Društva Naša djeca Zabok, Sonja Borovčak.

Ministar zdravlja prim. Siniša Varga, dr.med.dent. pozdravio je akciju društva Naša djeca. „Usvajanje zdravih životnih navika od najmlađe dobi ključno je za očuvanje zdravlja naših budućih generacija. Iznimno me veseli da će ova kuharica pomoći i roditeljima i dječjim vrtićima da se podsjete kako najzdravije i najukusnije kuhati svojoj djeci", izjavio je ovom prigodom ministar zdravlja. „Projekt Zdravo i fino u svom drugom ciklusu 2014. i 2015. godine sastojao se od mnogobrojnih aktivnosti koje su se provodile s Dječjim gradskim vijećem, a jedna od njih su bile radionice zdravoga kuhanja za djecu koje su se odvijale upravo u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok, partnera na projektu te smo iz tog razloga i izabrali ovaj prostor za završnu prezentaciju“, rekla je u svom izlaganju voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok. Osim radionica zdravoga kuhanja, s djecom su se provodile i druge aktivnosti: obrada vlastitog eko-vrta, kreativne radionice u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog s ciljem izrade slogana te tiskanje seta plakata o zdravoj prehrani i zdravlju. Inovativna i originalna aktivnost bila je snimanje CD-a Zdravo i fino s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece.

Pjesme je izveo i snimio dječji zbor Društva Naša djeca Zabok Zabočki mališani te su na ovoj promociji izveli nekoliko pjesama s CD-a Zdravo i fino. Voditeljica radionica zdravoga kuhanja i autorica kuharice Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima Snježana Krpes predstavila je kuharicu koja je podijeljena po godišnjim dobima, a s obzirom na to da su djeci bile posebno zanimljive zdrave poslastice i napitci desertima je posvećena zasebna cjelina te je iskazala zadovoljstvo provedbom projekta i zahvalila djeci, volonterkama DND-a, profesoricama Srednje škole Zabok te svima koji su podržali projekt. „Nadamo se da ovo nije kraj našeg projekta nego tek početak jer je usvajanje zdravih prehrambenih navika jedan dugotrajan proces te ćemo naša znanja i iskustva prenositi i na druga Društva Naša djeca u Hrvatskoj i druge sredine kako bi se ova korisna znanja prenijela i na nove generacije djece“, izjavila je predsjednica Društva Naša djeca Zabok, Sonja Borovčak te napomenula kako će se u Zaboku i dalje organizirati nove radionice zdravoga kuhanja i pripremati još puno zdravih i finih obroka. Za završnu degustaciju napravljen je izbor zdravih i finih jela iz kuharice prema godišnjim dobima i zdravim desertima, a svim sudionicima projekta podijeljene su potvrde i zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u aktivnostima projekta „Zdravo i fino“.



Pisane vijesti | Projekti i programi