„Znanje pobjeđuje – 'ajde priključi se!“, nagradni natječaj za školsku djecu u povodu Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a  Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenulo je novu Facebook stranicu CroAids na kojoj je na Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a 1. prosinca objavljen nagradni natječaj za školsku djecu pod nazivom „Znanje pobjeđuje – 'ajde priključi se!".

Natjecati se mogu učenici osnovnih i srednjih škola, koji će trebati izraditi infosliku na temu prevencije HIV/AIDS-a i objaviti je na Facebook stranici CroAids, da bi za nju posjetitelji stranice mogli glasovati.

Svi prijavljeni radovi - infoslike, bit će postavljeni u posebnu Galeriju slika, a ona koju  povjerenstvo odabere na osnovu navjećeg broja „lajkova“ bit će pobjednička slika. Škola koju pohađa učenik koji je autor pobjedničke slike osvojit će nagradu – prijenosno računalo.

Cilj natječaja je potaknuti interaktivnu komunikaciju u javnosti, poglavito među mladima, o HIV/AIDS-u te na taj način pridonijeti edukaciji i podizanju svjesnosti i brizi za zdravlje. Edukativni interaktivni sadržaji s ovog portala - računalne igre, kvizovi znanja i ostali sadržaj o HIV/AIDS-u i spolno prenosivim infekcijama bit će dostupni i na Facebook stranici CroAids.



Vijesti iz medija