Nacionalni programi, projekti i strategije

Nacionalni transplantacijski program
Transplantacijska medicina predstavlja jednistveno područje koje naš zdravstveni sustav, zahvaljujući iznimnim rezultatima, pozicionira u sam svjetski vrh
Pokreni srce - spasi život
Putem edukacije i postavljanja automatskih vanjskih defibrilatora na javnim površinama povećati preživljavanje iznenadnog zastoja srca
Živjeti zdravo
Informiramo građane o zdravom načinu života, o pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti, prevenciji debljine i utjecaju zdravog života na smanjenje pobola od kroničnih nezaraznih bolesti.
Programi cijepljenja
Cijepljenje je jedna od najučinkovitijih preventivnih mjera zaštite pojedinca i cijele populacije, a zahvaljujući cijepljenju danas su iskorjenjene brojne opasne zarazne bolesti.
Život sa šećernom bolešću
Učinkovite mjere ranog otkrivanja, praćenja, liječenja i sprječavanja komplikacija šećerne bolesti izravno utječu na poboljšanje kvalitete života i smanjenja smrtnosti.
Nacionalne strategije
Nacionalnim strategijama određujemo viziju, prioritete, ciljeve i ključne mjere koje želimo provesti radi unaprjeđenja zdravlja i zdravstvenog sustava.

Nacionalni plan razvoja zdravstva za razdoblje od 2021. do 2027. godine
Ostali programi
Provodimo i niz drugih značajnih programa radi unaprjeđenja zdravlja stanovništva.
Protokoli
Kako bi se unaprijedio i olakšao rad djelatnicima u sustavu, izrađuju se jasni hodogrami postupanja u posebno osjetljivim situacijama.