Informativna radionica – Poziv na dostavu projektnih prijedloga

Slika /slike/P1000952.JPG

ZAGREB, 4. studenog 2015. – U Ministarstvu zdravlja održana je informativna radionica u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga za ulaganje u dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u bolnicama, na kojoj su sudjelovali ministar zdravlja prim.dr. Siniša Varga, pomoćnik ministra zdravlja doc.dr.sc. Dragan Korolija-Marinić, ravnateljica HZZO-a gđa Tatjana Prenđa Trupec i Anja Celio Cega.

Ovo je drugi u nizu poziva koji se namjeravaju financirati u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, a koji ima za cilj poboljšanje učinkovitosti i kvalitete bolničke skrbi, kao i poboljšanje opstojnosti i troškovne održivosti zdravstvenog sustava.

Nakon uvodne riječi ministra zdravlja prim. Siniše Varge, pomoćnik ministra dr. Korolija- Marinić obrazložio je svrhu i ciljeve ulaganja, te kako se poziv uklapa u strateške ciljeve Ministarstva zdravlja. Ravnateljica HZZO-a  gđa Tatjana Prenđa Trupec prezentirala je uvjete i načine prijave na Poziv, nakon čega je gđa Celio Cega prezentirala natječajnu dokumentaciju i obrasce potrebne za prijavu.

Ovim pozivom financirat će se izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija, adaptacija bolničkih prostora za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije te medicinska i tehnička oprema. Ovaj poziv prati i shema ulaganja u kontinuiranu edukaciju zdravstvenih djelatnika. Pacijenti će ovim ulaganjem dobiti bolju dijagnostiku i liječenje najsuvremenijim metodama, smanjit će se broj dana hospitalizacije a time i broj dana bolovanja te će se smanjiti liste čekanja na zahvate.Ovim ulaganjima poboljšati će se uvjeti rada za zaposlenike u zdravstvenom sustavu, te će se dodatno ulagati u edukaciju za rad s najnovijim tehnologijama u zdravstvu.
 

Za financiranje projekata raspoloživi je iznos od 625.480.000,00 HRK, a projekti će biti sufinancirani u iznosu do 85 posto iz EU sredstava i najmanje 15 posto iz državnog proračuna i/ili decentraliziranih sredstava.

Natječajna dokumentacija koja sadrži sve podatke o uvjetima natječaja i načinu podnošenja prijave objavljena je na web stranicama Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Prije objavljivanja ovog natječaja, Ministarstvo zdravlja je provelo postupak predselekcije na temelju implementacijskih planova bolnica te su sljedeće bolnice pozvane da se prijave na natječaj:Klinički bolnički centar »Sestre milosrdnice«, Klinički bolnički centar Osijek,Klinički bolnički centar Rijeka, Klinički bolnički centar Split,Klinička bolnica »Merkur«,Klinika za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević«, Klinička bolnica »Sveti Duh«, Opća bolnica »Dr. Josip Benčević« Slavonski Brod, Opća bolnica Zadar, Opća bolnica Pula,  Županijska bolnica Čakovec, Opća bolnica Bjelovar, Opća bolnica Karlovac, Opća bolnica »Dr. Tomislav Bardek« Koprivnica, Opća bolnica »Dr. Ivo Pedišić« Sisak, Opća bolnica Virovitica, Opća bolnica Gospić i Opća bolnica »Hrvatski ponos« Knin.

Sljedeće godine će Ministarstvo zdravlja ponovno provesti postupak predselekcije te će i ostale bolnice, koje sada nisu imale spremne projekte moći biti uključene u ovaj Poziv.

Prezentacija za specijalizacije



Pisane vijesti | Investicije