Ministar Rajko Ostojić posjetio djecu oboljelu od malignih bolesti na Bjelolasici

BJELOLASICA, 19. srpnja - Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić posjetio je djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove obitelji koji borave na rehabilitacijskom ljetnom odmoru na Bjelolasici od 9. do 20. srpnja u organizaciji udruge Sanus iz Splita.

Projekt pod nazivom „Kamp ljubavi“ i ove godine okuplja stotinjak korisnika, a glavni pokrovitelj projekta je Ministarstvo zdravlja.

Ministar Ostojić uručio je tom prilikom predsjednici udruge Sanus Boženi Anić odluku o suglasnosti na idejno rješenje za uređenje prostora Dnevne bolnice Klinike za dječje bolesti u KBC Split, koja je od iznimne važnosti za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Kroz desetak dana druženja u „Kampu ljubavi“ na Bjelolasici za djecu se organiziraju razne kreativne radionice koje im pružaju mogućnost izražavanja i kreativnosti. S njima rade profesori psihologije, likovnog, glazbenog i tjelesnog. Djeca su cijelo vrijeme boravka pod nadzorom liječnika i medicinske sestre. Organiziraju se i izleti u okolicu i druženja, a takvo organizirano ljetovanje vrlo je korisno za njihovo emotivno zdravlje, jer kad su zajedno, najbolje se razumiju.



Vijesti iz medija