Ministar zdravlja na KB Merkur povodom Dana otvorenih vrata

Slika /slike/KBMerkur_Sinisa Varga_2.9.2015..jpg

ZAGREB, 1. rujan 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga dr.dent. med. posjetio je danas zagrebačku Kliničku bolnicu Merkur povodom početka projekta Dana otvorenih vrata, gdje je u pratnji sanacijskog upravitelja prof. dr. Dinka Škegre i suradnika obišao Internu polikliniku i Sveučilišnu kliniku Vuk Vrhovac.

„Dani otvorenih vrata, kao svojevrsno proširenje iznimno uspješnog Programa plus, daju nam priliku da učinimo još jedan iskorak u brizi za pacijente i povećavanju dostupnosti zdravstvene zaštite za sve naše sugrađane. Novi model ugovaranja i plaćanja za bolnice, koji je zaživio s izlaskom HZZO-a iz državne riznice, omogućava nam da učinimo realne pomake u dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite, za sve naše pacijente“, izjavio je prilikom posjeta KB Merkur ministar Varga.


Dani otvorenih vrata održavaju se u sedam  najvećih hrvatskih bolnica, kliničkim bolničkim centrima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, te kliničkim bolnicama Merkur i Dubrava. U tjednu od prvog do osmog rujna liječnički timovi će u okviru projekta Dana otvorenih vrata u popodnevnim satima obavljati dodatne prve preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna prethodna priprema pacijenata, ali uz uputnicu. Riječ je o prvim pregledima i dijagnostičkim postupcima za područja neurologije, kardiologije, gastroenterologije i ginekologije.

Ministarstvo zdravlja, zajedno sa upravama bolnica i vodstvima odjela za navedena medicinska područja, želi pacijentima omogućiti još bolju dostupnost zdravstvenih usluga, koja je realizirana kroz dosadašnju  provedbu Programa plus u hrvatskim bolnicama.

Od početka provedbe Programa plus u veljači ove godine, hrvatski su klinički bolnički centri, kliničke i opće bolnice obradili preko 107 tisuća dodatnih pacijenata, čime su osjetno smanjene liste čekanja za niz dijagnostičkih i terapijskih postupaka.



Pisane vijesti | Projekti i programi