Ministar zdravlja na svečanom otvorenju farmaceutskog kompleksa JGL-a

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_zdravlja_na_svecanom_otvorenju_farmaceutskog_kompleksa_jgl_a/119547-3-cro-HR/ministar_zdravlja_na_svecanom_otvorenju_farmaceutskog_kompleksa_jgl_a.jpg

VUKOVAR, 17. srpnja 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga otkrio je novu ploču vukovarske bolnice s nazivom 'Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana'.
 

Voditelj projekta i izvršni direktor JGL-a Mato Poropat na otvorenju je naglasio kako projekt ima dva ključna cilja – osigurati preduvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta tvrtke i objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednome mjestu. Investicijom su obuhvaćene obje lokacije tvrtke – postojeća, Svilno 1, na kojoj se na 13.800 kvadratnih metara nalaze proizvodni pogoni, laboratoriji, skladište ambalaže i popratni sadržaji, te Svilno 2, nova lokacija na 79.000 kvadratnih metara. Proizvodni kapaciteti, koji su projektom podignuti za 45 milijuna jedinica proizvoda, i sada iznose ukupno 104 milijuna jedinica, JGL-u će osigurati rast najmanje za sljedećih deset godina.

Pred JGL-om je i druga faza projekta – izdvajanje automatskog visokoregalnog skladišta, zatim izdvajanje zasebne proizvodnje, a u četvrtoj fazi izdvajanje razvojnog centra. Na istoj lokaciji tvrtka će se, po potrebi, moći modularno širiti što će, i u dugoročnoj perspektivi, osigurati preduvjete za brzu prilagodbu zahtjevima tržišta i kupaca. Dodatnim proširenjem u kratkom će roku moći dobiti dodatnih 20 do 40 milijuna jedinica proizvoda, ovisno o tehnologiji.



Pisane vijesti