Ministar zdravlja posjetio Kliničku bolnicu Dubrava

  • Slika /slike/DSC_0198.JPG
  • Slika

Zagreb, 4. studenog 2015.g. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga u pratnji suradnika danas je posjetio Kliničku bolnicu Dubrava, obišao jednodnevnu kirurgiju i novu fizikalnu terapiju te prisustvovao otvaranju multimedijalnog centra sa knjižnicom, opremljenog računalima za studente Medicinskog fakulteta, i Cochrane sobe.

Obzirom na ciljeve strategije Vlade RH i reformske zahvate Ministarstva zdravlja,  KB Dubrava je ostvarila pomak svojih aktivnosti iz stacionarne zdravstvene zaštite prema specijalističko konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti SKZZ.  Jedno od glavnih težišta reformskih zahvata predstavlja ubrzana rehabilitacija radno aktivnog pučanstva  sa svrhom održanja i uspostavljanja radnih aktivnosti te prevencije invaliditeta. Kapaciteti fizikalne terapije KBD omogućuju brzi protok  pacijenata u svim modalitetima suvremene rehabilitacije, dok kapaciteti jednodnevne kirurgije omogućuju brzo i kvalitetno liječenje pacijenata s kirurškim dijagnozama pružajući mogućnost brzog ozdravljenja i na taj način smanjujući razdoblje izdvajanja iz radne i obiteljske zajednice. 

Osim toga, Klinička bolnica Dubrava je također i nastavna baza Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta,  Farmaceutsko- biokemijskog i Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

Tijekom kratke svečanosti otvaranja multimedijalnog centra, vrpcu su prerezali dr. Ivana Melanie Čulo i g. Vladimir Matan, a voditeljica edukacije u Cochraneu, izv.prof.dr.sc. Livija Puljak  istaknula je kako je u okviru projekta prevođenja Cochrane sažetaka na hrvatski jezik ostvaren važan korak jer omogućuje studentima pristup svježim informacijama i brže  učenje na vlastitom jeziku. Ministar Varga je pohvalio upravu bolnice zbog aktivnosti koje će omogućiti liječnicima i  studentima brzi pristup novim stručnim informacijama.  Današnje će otvaranje multimedijskog centra opremljenog računalima iz sredstava Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i puštanje u rad Cochrane sobe (Cochrane collaboration) omogućiti studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija  aktivnije uključivanje u networking znanstvenih postignuća na globalnoj razini.

Sve ove aktivnosti nastavak su vizije i misije bolnice uz njezinu značajnu aktivnu ulogu u sustavu zaštite zdravlja, edukacije na visokim učilištima i sveučilištima  te jačanjem znanstvenog odjeka u sveukupnoj zdravstvenoj zajednici. 



Pisane vijesti | Projekti i programi