Ministar zdravlja u posjetu gradonačelniku Petrinje

Petrinja, 11. lipnja 2015. – U sklopu posjeta Domu zdravlja Petrinja, ministar zdravlja prim. Siniša Varga posjetio je i ured gradonačelnika Grada Petrinje. Ministru zdravlja pridružili su se njegovi suradnici, Dijana Cimera, dr. med. spec., pomoćnica ministra zdravlja i Dušan Mandac, dipl. oec., načelnik Samostalnog sektora za financijske poslove Ministarstva zdravlja.



Sastanak se održao u Gradskoj vijećnici, a na početku susreta gradonačelnik Grada Petrinja Darinko Dumbović je izvijestio ministra o brojnim aktivnostima koje Grad poduzima u području gospodarstva, socijalne skrbi i zdravstva.

Također, u nastavku susreta održana je i prezentacija „Javno-zdravstvene akcije u Gradu Petrinji 2014.-2015.“ kojima su naglašene brojne aktivnosti koje poduzimaju Grad, zdravstvene ustanove i udruge s ciljem podizanja svijesti o tome što svaki pojedinac i društvo u cjelini mogu učiniti za svoje zdravlje tijekom cijele godine.

Predstavljene su akcije kao što su Petrinjski sajam zdravlja u okviru koje su građani dobili savjete o pravilnoj prehrani, a mogli su obaviti i neke od dijagnostičkih pretraga te Petrinjski tjedan srca prilikom čega se besplatno mjerio krvni tlak, provjeravala razina šećera i masnoća u krvi, a građani su imali priliku napravitiEKG. Također, prezentirana je akcija Živimo zdravo – pobijedimo rak, povodom Svjetskog dana borbe protiv raka koja je bila usmjerena podizanju svijeti o zloćudnim bolestima i njihovoj prevenciji kod branitelja i drugih stradalnika Domovinskog rata te akcija preventivne mamografije u Mošćenici i Petrinji i brojne druge.



Pisane vijesti