Otvoren novouređeni drugi kat Klinike za pedijatriju u Klinici za dječje bolesti

Slika /slike/IMG_1730.JPG

Zagreb, 1. listopada 2015. – Ministar prim. Siniša Varga danas je posjetio Kliniku za dječje bolesti Zagreb te obišao novouređeni drugi kat Klinike za pedijatriju. Ministra su dočekali sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Zoran Bahtijarević, zamjenica sanacijskog upravitelja dr. Neda Striber i prof. dr. sc. Sanja Kolaček, predstojnica Klinike za pedijatriju.

„Projekt adaptacije drugoga kata Klinike za dječje bolesti Zagreb započeo je prikupljanjem donacijskih sredstava, ali kako ona nisu mogla pokriti planirane troškove, Klinika se za pomoć obratila Ministarstvu zdravlja koje je odobrilo potrebna financijska sredstva kako bi se planirana adaptacija dovršila. Zahvaljujem mnogobrojnim donatorima kao i Ministarstvz zdravlja“, rekla je dr. Kolaček dodajući kako je projekt započeo u ožujku te je dovršen u rekordnom roku tj. u rujnu.


„Stupanjem na mjesto ministra zdravlja, znao sam da mi jedan od prioriteta mora biti rješavanje više problema koje je Klinika za dječje bolesti imala. U novouređenom prostoru djeca za vrijeme liječenja imaju mjesta za igru, a s njima su i njihovi roditelji“, izjavio je ministar Varga.  Ujedno je dodao kako je cilj, u sljedećem mandatu ove Vlade, izgraditi novu veliku i modernu Kliniku za dječje bolesti u kojoj će se moći zbrinuti djeca iz Hrvatske i cijele regije, kao i iz zemalja koje tradicionalno povjeravaju liječenje svoje teško oboljele djece našim sjajnim liječnicima. Radovi su obuhvatili 2. kat Klinike za pedijatriju na kojem su smještena tri odjela (Neuropedijatrija, Nefrologija i klinička toksikologija i farmakologija i Zavod za medicinsku genetiku), a njihovom adaptacijom dobilo se dodatnih šest soba za smještaj majki uz oboljelo dijete i četiri bolesničke sobe za smještaj veće djece te su u cijelosti preuređeni sanitarni čvorovi u svim sobama.

„Svi sadašnji i budući planirani radovi izvode se kako bi Klinika zadovoljila potrebe zbrinjavanja i liječenja djece“, rekao je dr. Bahtijarević dodajući kako je ovim preuređenjem osigurano dodatnih šest soba za smještaj majki uz oboljelo dijete. Tako je sada na drugom katu ukupno 9 soba u kojima je moguće smjestiti 17 majki, a taj se kapacitet planira i još povećati. 



Pisane vijesti | Investicije