Šetnjom na Jarunu započela akcija „Izađi i hodaj“

Zagreb, 14. studeni 2015. - Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo započeli su ove subote na zagrebačkom jezeru Jarun s provedbom redovne javnozdravstvene akcije „Izađi i hodaj“. 

Cilj javnozdravstvene akcije je podsjetiti građane na povoljne učinke hodanja na zdravlje, od smanjivanja rizika obolijevanja do bolesti srca i krvnih žila, sve do prevencije nastanka i smanjenja prekomjerne tjelesne težine. Pomoćnik ministra zdravlja za zdravstvene usluge u turizmu, doc.dr. Miljenko Bura izjavio je prilikom druženja s građanima na Jarunu kako redovito hodanje smanjuje rizike obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, smanjuje rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2, smanjuje rizik od obolijevanja od raka debelog crijeva i raka dojke, te prevenira nastanak i smanjuje prekomjernu tjelesnu težinu.

„Pozivam sve građane, ne samo na zagrebačkom Jarunu, već u cijeloj Hrvatskoj da redovito hodaju i bave se tjelesnom aktivnošću, zbog vlastita zdravlja. Hodanje ne treba biti dugotrajno i intenzivno da bi imalo pozitivan učinak na zdravlje“, rekao je doc.dr. Bura i dodao kako se nada da će se građani svakog vikenda odazvati akciji, izaći i hodati za svoje zdravlje.

Zaposlenici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar građanima su besplatno mjerili razinu šećera u krvi i krvni tlak, dok su studenti Fitnes učilišta građane poučavali pravilnom hodanju.

Uz Zavod za zdravstvene usluge u turizmu Ministarstva zdravlja, u organizaciji sudjeluju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački savez sportske rekreacije i Fitnes učilište.



Pisane vijesti | Projekti i programi