Ministar zdravstva Beroš: Situacija u Hrvatskoj pod kontrolom

Slika /2020 Slike/HN20200301479283.JPG

U Hrvatskoj je epidemiološka situacija još uvijek pod kontrolom, a više zabrinjava stanje u Italiji gdje su zabilježena 342 nova slučaja zarazom koronavirusom, izjavio je u utorak ministar zdravstva Vili Beroš. 

"Još uvijek je u Hrvatskoj epidemiološka situacija mirna i pod kontrolom, više me zabrinjava situacija u Italiji gdje je i danas zabilježeno 342 nova slučaja i na to ćemo se fokusirati", rekao je ministar Beroš novinarima.

Deveta osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom je vozač iz Varaždina koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije. U varaždinskoj bolnici za sada se nisu mogle dobiti informacije o zdravstvenom stanje te osobe. Kako se doznaje, tu će bolnicu prijepodne posjetiti ministar zdravstva Vili Beroš.

S obzirom na porast broja smrtnih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije s koronavirusom u Italiji, Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je u ponedjeljak da će, ako se situacija u Italiji ne smiri, razmotriti uvođenje strožih mjera.

Ministar Beroš je također kazao da se "apsolutno planiraju" strože mjere na granicama.

"Međutim, izvjesno je da ukoliko RH jednostrano uvede takve mjere da one neće rezultirati adekvatnim učincima jer će onda drugim putevima isti ti transporti iz Italije ulaziti u Hrvatsku. Od jutra sam u intenzivnoj komunikaciji s ministrima susjednih zemalja da dogovorimo zajedničku strategiju jer jedino
ona može polučiti dobre rezultate. Ako mi sami nešto napravimo i postupimo neće biti učinkovito", rekao je ministar.

Izvor: Hina / Vlada 

Pisane vijesti